CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Д-р Франсис Гъри и Костадин Манев закриха Световния симпозиум за географските означения Print

            Във връзка със Световния симпозиум за географските означения, организиран от Патентно ведомство на Република България и Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), вчера, 11 юни 2009 г., на официално посещение в София пристигна д-р Франсис Гъри – генерален директор на СОИС.

            По време на посещението си в София д-р Гъри се срещна с ректора на УНСС проф. Борислав Борисов и беше удостоен на тържествена церемония, състояла се в Университета, с почетното академично звание „Доктор хонорис кауза” за значителния му принос за развитието на преподаването в областта на интелектуалната собственост във висшите учебни заведения.
            В рамките на визитата си в България генерялният директор на СОИС се срещна и с президента на Република България Георги Първанов и министъра на културата проф. Стефан Данаилов.
В края на своето посещение у нас д-р Гъри и председателят на Патентно ведомство на Република България Костадин Манев официално закриха двудневния Световен симпозиум за географските означения, който се проведе в хотел "Шератон", София.
            В словото си по повод закриването на форума д-р Гъри благодари лично на Костадин Манев и на екипа на Патентното ведомство за прекрасната организация и оказаното изключително гостоприемство към учасниците, които представляваха над 40 държави от цял свят. Той обърна внимание на значението на географските означения за разпознаването на разнообразието, чиято стойност парадоксално се е покачила вследствие на процесите на световната глобализация. Д-р Гъри подчерта важността да се продължи напред с актуалните въпроси от сферата на географските означения.
            В заключителните си думи към участниците Костадин Манев спомена важното обстоятелство, че Симпозиумът се реализира в периода веднага след като д-р Гъри пое мандата на Генерален директор на СОИС и че домакинството на България е още едно свидетелство за отличното сътрудничество, което нашата държава реализира със Световната организация. Той говори още за значението на Симпозиума за поставянето на актуалните въпроси за географските означения, както и за новия подход при съставяне на програмата на световната среща.
Особен акцент бе поставен на икономическия аспект на географските означения. Костадин Манев завърши словото си с предизвикателствата, пред които са изправени страните в бъдеще и подчерта ролята на СОИС и добрите намерения на международната общност за преодаляването им.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account