CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
В Шератон София хотел Балкан официално ще бъде открит Световният симпозиум за географските означения Print
            Днес, 10 юни 2009 г., в хотел Шератон, София, ще се състои церемонията по официалното откриване на Световния симпозиум за географските означения, организиран съвместно от Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) и Патентното ведомство на Република България.
            Симпозиумът е едно от най-значимите събития в областта на индустриалната собственост и в него ще вземат участие повече от 200 души – представители на СОИС, Патентното ведомство, делегати на национални ведомства, на страни - членки на СОИС, сдружения на производители в различни области на индустрията, представители на академичните среди от цял свят, правителствени и неправителствени организации.
            Специален гост на събитието ще бъде генералният директор на СОИС, д-р Франсис Гъри, който ще закрие официално симпозиума. Международният симпозиум за географските означения е първото международно събитие на СОИС от този ранг през мандата на д-р Гъри като генерален директор на СОИС, което е безспорно доказателство за значимостта, която СОИС отдава на развитието на системата за закрила на географските означения.
            Основни акценти на Международния симпозиум ще бъдат два основни въпроса: използването на географските означения и усъвършенстването на закрилата им като обекти на индустриална собственост.
            Програмата на първия ден на симпозиума включва основни панелни сесии, посветени на въпросите на създаването на международен регистър на географските означения, икономическите измерения на географските означения и значението им за традиционните знания и развитието на селските райони. На аудиторията ще бъдат представени и характерни случаи на закрила на географски означения в някои страни. Лектори ще бъдат представители на СОИС, Световната търговска организация (СТО), както и представители на България, Германия, Южна Африка, Етиопия, Перу, Румъния и Молдова.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account