CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Днес, 20 май 2009 г. беше даден официален старт на PATLIB2009 Print

        Днес, 20 май 2009 г., в зала „София” на Кемпински Хотел Зографски, София, се състоя церемонията по официалното откриване на годишната конференция на патентноинформационните центрове в Европа – PATLIB2009.
Обръщения към участниците бяха направени от г-н Ричерд Фламър, Главен директор, Патентна информация, Европейско патентно ведомство, Виена, и г-н Костадин Манев, председател на Патентното ведомства на република България.

        Програмата на конференцията включва четири основни сесии, посветени на българския опит, на уменията и инструментите, използвани от центровете в тяхната дейност, на най-съвременните услуги, предоставяни от PATLIB центровете, и на въпроси, свързани с качеството на услугите.
        Същевременно, участниците в обучението, предвидено преди официалното откриване на събитието, ще могат да научат от експерти в областта повече за маркетинга в условията на криза, за средствата за комуникация, за оценката на изобретателската стъпка в ЕПВ и нанотехнологиите в европейските патенти.
        Програмата на семинарите, като част от конференцията, включва теми, свързани с качеството на предоставяните от PATLIB центровете услуги, технологичния трансфер, популяризирането на патентната информация, качеството на патентните заявки, управлението на патентните портфолия, подкрепата за МСП, информацията от страните от Азия, софтуера MIMOSA.
        По традиция по време на конференцията ще бъде организирана съпътстваща изложба на информационни продукти, в която със свои щандове ще участват българското Патентно ведомство, ЕПВ, националните патентни ведомства на Италия, Полша, Португалия, Румъния, фирмата Questel и Световната организация за интелектуална собственост – СОИС.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account