CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Патентното ведомство ще участва със свой щанд на Международен панаир - Пловдив Print

            На 12.05.2009 г., в рамките на Международен панаир – Пловдив, ще бъде открит щанд, организиран от българското Патентно ведомство. Събитието се провежда в изпълнение на Договор за техническо сътрудничество между Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар (OHIM) и Патентното ведомство на Република България.

            Посетителите на щанда ще получат безплатни материали и брошури относно действащото европейско законодателство в областта на закрилата на марката и дизайна на Общността, както и сборници статии, изследвания и анализи относно практиката във Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар в областта на закрилата на марката и дизайна на Общността – „Марки и географски означения”, „Закрила на промишления дизайн в страната и чужбина” и „Марка и дизайн на Общността”.

            Предвидени са и демонстрации използването на различни он-лайн бази данни, поддържани от българското Патентно ведомство и OHIM, които съдържат информация за всички заявени и регистрирани национални и европейски марки. Във връзка с това, на разположение на посетителите на щанда ще бъдат експерти, които ще отговарят на всякакви въпроси, свързани с основната тематика.

            Ще бъде направено и специално представяне на новата услуга HELP DESK, която Патентното ведомство предлага на своите ползватели от месец март 2009 г. Тя също се осъществява в рамките на Договора за техническо сътрудничество между OHIM и Патентното ведомство, като нейната основна цел е не само разширяване на познанията относно системата за закрила на марка и дизайн на Общността, но и предоставяне на възможност потенциалните й потребители да зададат конкретни въпроси, свързани с проблеми в областта на закрилата на търговските марки и промишления дизайн.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account