CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
В Габрово се проведе втората Седмица на ПВ и закрилата на ИС в българските университети Print
            На 16 и 17 март 2009 г., в Техническия университет (ТУ) – Габрово се проведе поредната Седмица на Патентното ведомство и защитата на индустриалната собственост в българските университети. Събитието беше открито от председателя на Патентното ведомство К.Манев, ректора на ТУ – Габрово доц. д-р инж. Дешка Маркова, заместник-ректора по учебната дейност доц. д-р инж. Христо Христов, заместник-ректора по научноизследователската дейност доц. д-р инж. Райчо Иларионов, областния управител на област Габрово Светлозар Тодоров и изпълнителния директор на Габровската ТПП Галина Михнева.
            В рамките на събитието, в библиотеката на ТУ – Габрово, бяха организирани изложбени щандове, на които бяха представени информационни материали на Патентното ведомство и Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар – OHIM, където всички желаещи получиха информация относно интересуващите ги въпроси, свързани с работата на ПВ. Със свои щандове бяха представени и IP point – Габрово и Центъра за трансфер на технологии към ТУ – Габрово.
            Събитието беше посетено от преподаватели, студенти, представители на бизнеса и журналисти.
            В рамките на Седмицата на ПВ бяха проведени две кръгли маси: „Ползи от правната закрила на марката и дизайна на Общността” и „Изобретението: създаване, патентоване, реализация”, както и презентация на тема „Основни познания за обектите на ИС”.
            На 17 март се състоя и среща на ръководителите и представители на двете институции, по време на която бяха проведени конструктивни разговори и бяха набелязани възможните форми на бъдещо сътрудничество при популяризиране на закрилата на индустриалната собственост и обучението на студенти и докторанти в областта ИС, най-важните от които са: участие на лектори от Патентното ведомство и поканени от него чужди лектори в различни програми за обучение, съдействие при подготовката на конкретни теми и модули за обучение, вкл. за магистърска програма по дисциплината „Закрила на индустриална собственост”, разработване на програма за стажанти в Патентното ведомство, организиране на съвместни дискусионни кръгли маси на тема „Закрилата на индустриалната собственост” на ниво ръководство на университети и висши ръководители на държавни институции от областта, които за помогнат за обединяване на усилията на всички участници при популяризиране на ИС, закрилата и пазарната й реализация; споделяне на добри практики и т.н.В знак на благодарност за оказаното съдействие от страна на ТУ – Габрово и IP point към университета, председателят на ПВ К.Манев връчи на ректора доц. Дешка Маркова кристал с монограм на ПВ.

img_1708img_1649 
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account