CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
В Банско се състоя среща, посветена на марката и дизайна Общността Print

         На 10 февруари 2009 г. в град Банско се проведе среща със съпътстваща изложба, посветена на марката и дизайна на Общността. Срещата се организира от българското патентно ведомство в сътрудничество с Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар (OHIM) и с любезното съдействие на община Банско.

         Целта на мероприятието бе да се популяризира сред бизнес средите от региона системата за закрила на обектите на индустриална собственост и преди всичко системата за закрила на марката и дизайна на Общността, както и повишаване информираността на обществото по актуалните за тази тематика проблеми.
         Срещата беше открита от председателя на Патентното ведомство Костадин Манев и кмета на община Банско, г-н Александър Краваров. В срещата-дискусия в град Банско взеха участие експерти от Патентното ведомство в областта на закрилата на търговските марки и дизайн и представители на туристическия бизнес.
         По време на срещата-дискусия кметът г-н Краваров и представителите на бизнеса проявиха особен интерес към защитата на географските означения, свързани с характерните за региона на Банско продукти и услуги. В тази връзка председателят на ПВ отправи покана към г-н Краваров за участие в Международния симпозиум за географските означения, който ще се проведе в София през юни 2009 г.

         В рамките на събитието Патентното ведомство организира и щанд, на който бяха предоставени безплатни печатни материали и брошури относно действащото европейско законодателство в областта на закрилата на марката и дизайна на Общността и популяризиращи дейността на Ведомството.

img_1400img_1390

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account