CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
България ще бъде домакин на PATLIB конференцията през 2009 г. Print

            През 2009 г. България, в лицето на Патентното ведомство, ще бъде домакин на годишната конференция на патентноинформационните центрове в Европа – PATLIB 2009.

            Всяка година конференцията се организира от Европейското патентно ведомство (ЕПВ) в сътрудничество с националното патентно ведомство на една от страните – членки на ЕПО. В течение на изминалите години тя се е утвърдила като едно от най-важните събития в областта на патентната информация, което предлага на всички участници в процеса на разпространение на информацията за индустриалната собственост възможност за срещи, ползотворни дискусии, обмяна на идеи и опит, оценка на постигнатите резултати и бъдещи тенденции в развитието на дейността им, както и за обучение и професионално развитие, установяване на контакти и разширяване на сътрудничеството между PATLIB центровете. Това е причина за постоянното нарастване на интереса към конференцията и увеличаване на броя на желаещите да вземат участие в нея, чийто брой вече превишава 400 души.
            По традиция по време на конференцията се организира и съпътстваща изложба на информационни продукти, в която със свои щандове участват както частни фирми – доставчици на патентноинформационни продукти и услуги, така и национални ведомства по индустриална собственост. За значението, което се отдава на събитието на национално ново, е показателен и фактът, че конференцията се провежда под патронажа на висши държавни служители и министерства.

            Изборът на България за домакин на конференцията, която ще се проведе от 20 до 22 май 2009 г. в София, в Kempinski Hotel Zografski, е израз на високата оценка на Европейското патентно ведомство за ролята на Патентното ведомство на Република България в процеса на изграждането на модерна европейска патентна система, отговаряща на съвременните очаквания и изисквания на обществото.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account