CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Започна международният симпозиум за прилагане на правата върху интелектуалната собственост Print

                Днес, 27 ноември, в Резиденция „Бояна” започна Международен регионален симпозиум по прилагане на правата върху интелектуалната собственост, който е организиран от Световната организация за интелектуална собственост, Патентното ведомство на Република България и Ведомството за патенти и търговски марки на САЩ.

                Форумът, който предизвика изключително голям интерес сред правоприлагащите органи в сферата на интелектуалната собственост в България и в страните от Югоизточна Европа, както и сред европейския бизнес, ще продължи два дни. В препълнената зала сред участниците са представители на министерствата на вътрешните работи и на правосъдието, митниците, институциите за защита на потребителите, министерствата на културата и други институции, работещи в сферата на правоприлагането на правата върху интелектуалната собственост от България, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Хърватска, Словения, Румъния, Молдова, Турция, Албания, Унгария, Република Македония, както и представители на водещи световни и европейски бизнес компании – Майкрософт, Епсон, Луи Вутон, Найки, Швейцарската федерация на часовникарската индустрия и други.
                Програмата на Симпозиума включва лекции и дискусии по въпросите на фалшификациите и пиратството, наказателните мерки при нарушения на права върху интелектуалната собственост в региона, закрилата на потребителите и прилагането на правата върху интелектуалната собственост. Ще бъдат обсъдени разработването на програми за изграждане на административен капацитет и повишаване на осведомеността на потребителите и изготвянето на стратегически план за действие за ефективно прилагане на правата върху интелектуалната собственост.
                Симпозиумът бе открит с привествени думи от Председателя на Патентното ведомство Костадин Манев, директора на Агенция „Митници”  Христо Кулишев, представителите на Световната организация за интелектуална собственост Михал Свантнер и на Ведомството за патенти и търговски марки на САЩ  Джоузеф Родригес.

img_1210
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account