CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
В Лесотехничестия университет беше открит деветият IP Point Print

            Патентно ведомство откри в Лесотехническия университет – София поредния, девети в страната, IP Point  - информационно-консултативен център в областта на закрилата на индустриалната собственост.

            Председателят на Патентно ведомство Костадин Манев и проф. Нино Нинов, ректор на Лесотехническия университет - София, преподаватели, докторанти и студенти и  представители на медиите присъстваха на церемонията по откриването, която се състоя в библиотеката на университета.
            Ръководителите на двете институции поднесоха приветствия към гостите, в които подчертаха значението на индустриалната собственост за икономическия просперитет на държавата и важността на получаването на знания в областта на патентната информация за работещите и обучаващите се в университетите, за закрилата на техните постижения в научно-техническата сфера и за пазарната им реализация. Подчертано бе значението на Българската мрежа за индустриална собственост, част от която вече ще бъде и новооткритият в Лесотехническия университет – София, център, както и интегрирането му към Европейската мрежа от информационни центрове за индустриална собственост. Направени бяха и демонстрации на търсене на информация за обекти на индустриалната собственост в базите данни на Европейското патентно ведомство и в системата за търсене на българското Патентно ведомство - BPO On-line.
            В рамките на откриването на центъра между Патентното ведомство и Лесотехническия университет – София бе подписан Договор за сътрудничество, който предвижда осъществяването на конкретни дейности от взаимен интерес – организиране на обучителни мероприятия по проблемите на иновациите и закрилата на индустриалната собственост, сътрудничество в разработки в широкоспектърната сфера на дейност на ЛТУ.

pb250503pb250513

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account