CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Председателят на ПВ се срещна с председателя на Общинския съвет в Казанлък Print
            На 13 ноември 2008 г. председателят на Общинския съвет в Казанлък Васил Самарски се срещна с председателя на Патентното ведомство Костадин Манев и с представителите на Световната организация за интелектуалната собственост /СОИС/, г-н Маркус Хьопергер и г-жа Мари Ризо.
 
            Тема на срещата бе подготовката на предстоящия Международен симпозиум за географските означения.
            Васил Самарски представи историята, културата, образованието и икономиката на региона. В срещата участваха заместник председателите на Съвета, г-жа Цветанка Пискова и г-жа Елена Стойчева, и ръководителите на групите „Експерти за Казанлък”, г-н Николай Ибушев /изпълнителен директор на „Арсенал” АД/ и ЛИДЕР, г-н Станчо Леков. От страна на Патентното ведомство /ПВ/ присъстваха председателят Костадин Манев, директорът на дирекция „Марки и географски означения” Добринка Добрева и експерти.Международният симпозиум за географските означения ще се състои от 10 до 12 юни 2009 г. в София.
            Организаторите /СОИС, ПВ  и УНСС/ предвиждат в симпозиума да участват над 200 представители от различни страни. Очакванията са форумът, освен обсъждането на въпроси в областта на закрилата на географските означения, да популяризира България и характерни за страната продукти.
            "Нашата страна е на 3-то място в Европа по регистрация на географски означения, след Франция и Чехия", подчерта г-н Манев.
            От своя страна изпълнителният директор на отдел „Право и международна информация” към СОИС Маркус Хьопергер отбеляза, че  в България има редица  интересни продукти, които се свързват с определени географски области. "Това са продукти, които помагат в изграждането на положителен имидж за самите региони. Ние сме много щастливи от сътрудничеството, което ни предлагате”, каза той пред общинските съветници.

13112008_sreshta


 
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account