CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Подписан е Меморандум за разбирателство между Република България и СОИС Print

            Днес, 12 ноември 2008 г., в Женева заместник министър-председателят и министър на външните работи Ивайло Калфин и генералният директор на Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) Франсис Гъри подписаха Меморандум за разбирателство между Правителството на Република България и СОИС, който регламентира сътрудничеството между тях. В него са включени конкретни програми като изработване на Национална стратегия за развитие на творческия сектор, потвърждаване на сътрудничеството за създаването на дигитален музей в България, провеждане на семинари за обучение и повишаване на квалификацията на експерти в различни области и др., които ще бъдат осъществени със съдействието на международната организация.
            След церемонията по подписването е проведена работна среща между заместник министър-председателя и министър на външните работи Ивайло Калфин и генералния  директор на Световната организация за интелектуална собственост  Франсис Гъри, по време на която е изтъкнато дългогодишното и ползотворно сътрудничество между СОИС и България и е изразено задоволство от подписването на Меморандума за разбирателство. 
            Министър Калфин е споделил, че развитието на системата за закрила на интелектуалната собственост в България е важна част от процеса на присъединяването ни към ЕС и понастоящем българското правителство продължава да работи в тази насока за по-нататъшното й усъвършенстване. България играе активна роля в Югоизточна Европа за укрепване на сътрудничество в тази област. Министър Калфин е подчертал значението на заложените в Меморандума за разбирателство сфери на съвместни дейности, като създаването на дигитален музей в България, организирането на семинари, работни срещи и симпозиуми и възможностите за дистанционно обучение в Центъра по интелектуална собственост към Университета за национално и световно стопанство в София. Той е споделил, че България има изработена специална програма за обезпечаване сигурността на кибер пространството, като това би могло да бъде нова сфера на сътрудничество със СОИС.
            Генералният директор на СОИС е информирал министър Калфин за приоритетните аспекти в работата на Организацияга и е отбелязал високия професионализъм на работещите в нея български граждани.
            Г-н Гъри и министър Калфин са подчертали важността на предстоящия Международен симпозиум за географските означения на СОИС, съорганизатори на който ще бъдат Патентното ведомство на Република България и УНСС-София и който ще се проведе в София от 10 до 12 юни 2009 г.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account