CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Сергей Станишев връчи юбилейни грамоти по повод деня на народните будители Print
            Министър-председателят Сергей Станишев връчи юбилейни грамоти във връзка със 100-годишнината от обявяването на независимостта на България и Деня на народните будители на изтъкнати изобретатели, ректори на университети, преподаватели и дейци в системата на интелектуалната собственост.
            Инициативата за тържеството бе на Министерски съвет, Патентното ведомство и Центъра за индустриална собственост към УНСС, като в определянето на номинациите се включиха и БАН и Съюзът на българските изобретатели.
            Церемонията се състоя на 1 ноември в Гранитната зала на Министерски съвет. Отличени с Грамота, връчена лично от министър-председателя, бяха учени от БАН, видни изобретатели, преподаватели в областта на индустриалната собственост, дългогодишни служители от Патентното ведомство с принос за разпространението на знания в тази сфера и обучението на кадри по индустриалната собственост.
            В словото си по повод награждаването министър-председателят постави акцент на значението на защитата на индустриалната собственост в исторически план за утвърждаване на независимостта на българската държава и просветителската и будителска роля на изобретателите и иноваторите в съвременното общество. Обяви и утвърждаването в близко време на пътна карта за България за разпространение на знания по индустриална собственост в университетите.
           Председателят на Патентното ведомство Костадин Манев говори за постиженията на българските изобретатели през годините, поздрави присъстващите в залата и обърна внимание на значението на системата за защита на правата върху индустриална собственост за икономиката на съвременните държави, като подчерта и просветителската роля на присъстващите в залата.
            От името на отличените в Деня на будителите благодарност към министър-председателя поднесе Михаил Коджабашев, виден юрист, работил по проблемите на защитата на индустриалната собственост и защитата на конкуренцията, радетел за развитието на нормотворчеството и подготовката на кадри, работещи в областта на индустриалната собственост.
            Тържеството завърши с коктейл, на който присъстващите в залата имаха възможността да поздравят премиера по повод светлия български празник и да обменят мисли за бъдещото развитие на системата на индустриална собственост и разпространението на знания в тази област сред просветните среди.


img_1203img_1204 


430x3251

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account