CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Девет средиземноморски държави се обединяват за засилване борбата срещу фалшификациите Print
            Люк Шател, Държавен секретар, отговарящ за промишлеността и потреблението и правителствен говорител, изрази своето задоволство от подписването този понеделник, 27 октомври, в гр. Кан, Франция, на „Декларацията от Кан” от страна на девет средиземноморски държави, целяща засилването на борбата срещу фалшификациите. „Декларацията от Кан”
            Декларацията, обединяваща държавите от средиземноморския басейн, най-силно ангажирани в борбата с фалшификациите (България, Испания, Италия, Мароко, Португалия, Румъния, Тунис, Турция и Франция), има за цел:
  • по-доброто координиране на борбата с фалшификациите;
  • продължаване дейността по информиране и засилване чувствителността на потребителите по проблема, особено на специализирани изложби и в туристическите зони;
  • засилване на наказателните мерки срещу нарушителите и техните разпространители, по-специално в интернет.
            Наблягайки на факта, че фалшификациите представляват опасност както за здравето и за сигурността на потребителите, за иновациите и конкурентоспособността на предприятията, така и за заетостта и икономиката на държавите от средиземноморския басейн, Люк Шател припомни за приетото на 25 септември 2008 г. решение, в рамките на френското председателство на Европейския съюз, относно глобален план за борба с фалшификациите.
 „Декларацията от Кан” е подписана по повод 24-тото издание на Изложението TFWA World Exhibition* по време на състоялата се кръгла маса по въпросите за борбата с фалшификациите, председателствана от Люк Шател, на която присъстваха всички подписали общата декларация, сред които Бернар Брошар, кмет на Кан, депутат и председател на Националния комитет за борба с фалшификациите (CNAC) и Беноа Батистели, генерален директор на Националния институт за индустриална собственост на Франция и генерален секретар на CNAC, заедно с техните девет колеги от средиземноморския регион. Кръглата маса предостави на участниците възможността да предприемат обсъждане на въпроса за изграждане на система за обмен на информация между съответните им администрации.

djeuner_villa_domergue


* Световна асоциация за безмитна търговия (Tax Free World Association) Световно изложение, което се провежда в Кан от 27 до 31 октомври 2008г., обединява световната индустрия от ‘’duty free’’ и от ‘’travel retail’’ или 500 марки от областта на вината и спиртните напитки, тютюневите изделия, козметиката и парфюмерията, модата и аксесоарите, часовниците и бижутерията, украсата и т.н. 

(Прес-съобщение на Националния институт за индустриална собственост на Франция)

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account