CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Ведомството организира семинар на тема „Разпространение на знания в областта на ИС в университетите” Print

            На 9 и 10 октомври в Центъра по индустриална собственост към УНСС ще се проведе пътуващ семинар „Разпространение на знания в областта на индустриалната собственост в университетите”. Организатори на събитието са Европейската патентна академия, Патентното ведомство на Република България и Центъра по интелектуална собственост към УНСС.

            Семинарът е част от европейски проект за разширяване на осведомеността в областта на интелектуалната собственост и подобряване на този вид обучение в Европа чрез интегрирането и развитието му в университетите. Той се провежда под формата на пътуващ семинар, а България ще бъде домакин на шестото му издание.

            Участници в семинара ще бъдат представители на държавни, академични и университетски институции, ангажирани в процеса на изграждане на култура в областта на индустриалната собственост – преподаватели, научни работници, изобретатели, студенти.

            Семинарът предлага платформа за обсъждане на възможностите за насърчаване и разпространение на знанията в областта на интелектуалната собственост на академично ниво.

            Лектори на семинара са ръководители на структури от Европейската патентна академия и Патентното ведомство, преподаватели от престижни европейски и български университети от техническите, инженерните и бизнес факултети.

            Програмата на семинара предвижда в заключителната му част да бъде изготвен план за включване на образованието в областта на интелектуалната собсвеност в учебната програма на българските университети. Тази инициатива ще бъде осъществена от Патентното ведомство с подкрепа от страна на правителството и на Европейското патентно ведомство.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account