CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
6-ти пътуващ семинар „Разпространение на знания в областта на ИС в университетите” Print
            Пътуващият семинар „Разпространение на знания в областта на ИС в университетите” е част от европейски проект за разширяване на осведомеността в областта на интелектуалната собственост и подобряване на този вид обучение в Европа чрез интегрирането и развитието му в университетите. Семинарът се организира под егидата на Европейската патентна академия. Българското патентно ведомство съвместно с Университета за национално и световно стопанство дават своя принос за проекта, като осигуряват домакинството и организацията на шестия от тези семинари.

            Семинарът ще се проведе в София на 9 и 10 октомври 2008 г., в Голямата зала на Центъра по интелектуална собственост към Университета за национално и световно стопанство.
            Да вземат участие в семинара са поканени всички лица, ангажирани в процеса на изграждане на култура в областта на индустриалната собственост – преподаватели, научни работници, изобретатели, студенти, целия научен потенциал на страната.
           Семинарът предлага платформа за обсъждане на възможностите за насърчаване и разпространение на знанията в областта на интелектуалната собственост на всички академични нива и извън тях, като се даде възможност на всеки, който работи или се учи в университет, да опознае и разбере силата и стойността и.
            Лекторите на семинара са от престижни европейски университети, от Европейската патентна академия, от патентни ведомства от цяла Европа, в това число и от Патентното ведомство на Република България. Ректори, декани и професори от български университети ще изложат своите виждания и планове.
            В края на семинара ще се изготви план за включване на образованието в областта на интелектуалната собсвеност в учебната програма на българските университети. Тази инициатива ще бъде осъществена от Патентното ведомство с подкрепа от страна на правителството и на Европейското патентно ведомство.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account