CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Франсис Гъри е новият Генерален директор на СОИС Print
        На откритата в понеделник, 22 септември 2008 г., Генерална асамблея на Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), г-н Франсис Гъри бе избран единодушно от 184-те страни - членки на СОИС за генерален директор на Организацията. Представителите на страните - членки поздравиха г-н Гъри за назначаването му и изтъкнаха неговия богат опит в областта на интелектуалната собственост и професионализма, който е демонстрирал досега.
        Г-н Франсис Гъри, който е четвъртият поред генерален директор на Организацията, е австралиец по народност и от 23 години е служител на СОИС. Заемал е редица постове в Световната организация за интелектуална собственост от 1985 година насам. От 2003 г. работи като заместник-генерален директор, отговорен за Договора за патентно коопериране PCT), патентното право и политика, международната патентна класификация (МПК), стандартите и статистиките на СОИС, Центъра за арбитраж и медиация към СОИС, традиционните знания и културата, генетичните ресурси и естествените науки. В периода 1999-2003 г. е помощник генерален директор и правен консултант. Преди да се присъедини към СОИС Гъри практикува право и заема редица различни постове.
        В обръщението си към Асамблеята новоизбраният генерален директор очерта приоритетите на Организацията, между които са стратегическото преустройство на СОИС и справянето с новото предизвикателството, стоящо пред националните патентни ведомства, свързано с нарастващия брой на подавани заявки за патенти. Други основни моменти в неговата дейност ще бъдат бъдещето на авторските и сродните им права в условията на бързо развиващата се бизнес и технологична среда. Г-н Гъри подчерта значимостта на въпроса за борбата с фалшивите стоки и интелектуалното пиратство, възлизащи на 200 млд. долара, като тенденция, придобиваща застрашителни мащаби през последните години. Новият генерален директор се ангажира да активизира работата на Комитета за развитие на Организацията, за да се гарантира възможността всички страни – членки да се възползват от създаването иновации и икономиката на знанието.
        Г-н Гъри ще поеме поста от 1 октомври 2008 г.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account