CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Открита беше Генералната асамблея на СОИС Print
        В понеделник, 22 септември, бе открита 45-тата серия от срещи на Асамблеите на страните-членки на Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) и на съюзите, администрирани от нея. На Генералната асамблея, която ще заседава от 22 до 30 септември 2008г., участва делегация на Република България, чийто ръководител е председателят на Патентното ведомство Костадин Манев.Генералната асамблея бе открита с назначаването на г-н Франсис Гъри за Генерален директор на Организацията. Той бе избран с всеобщото одобрение на 184-те страни - членки на СОИС. 
        На откриването на Асамблеята д-р Камил Идрис, който заемаше поста генерален директор от 1997г., благодари на страните - членки за тяхната подкрепа и неизменна ангажираност към Организацията, както и на други поддръжници, а именно, потребителите на системата за интелектуална собственост – индустриални организации и членове на граждански общества и неправителствени организации – за техния плодотворен принос. Д-р Идрис изрази искрените си поздравления към г-н Франсис Гъри като негов приемник. Той изрази своята убеденост, че в неговите способни и опитни ръце Организацията ще продължи да отбелязва значими резултати през идните години.
        Посланик Мартин Ухомоибхи, председателстващ Генералната асамблея, призова делегатите да покажат усърдие и отговорност за увеличаване резултатите на Организацията и да работят съвместно за засилване значението на СОИС в международната структура на интелектуалната собственост. Той поднесе почитанията си на д-р Идрис, който 11 години ръководи СОИС с усърдие и убеденост и 25 години е служил на Организацията.Посланик Ухомоибхи отбеляза усилията на д-р Идрис да разбули мистерията около интелектуалната собственост и използването й като средство за насърчаване на културното, икономическо и социално развитие. Той обърна внимание и на многобройните инициативи, предприети от д-р Идрис, целящи да направят системата за интелектуална собственост достъпна за обикновените хора. От името на страните - членки председателят на Генералната асамблея връчи на д-р Камил Идрис отличие и почетна грамота (за 25 години служба) в знак на признателност за неговата всеотдайна служба за Организацията.

        Много от делегатите взеха думата, за да поздравят и приветстват новия Генерален директор и изказаха тяхната висока оценка за работата на д-р Идрис в служба на СОИС.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account