CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Приключи семинарът „Стратегическо използване на марките за икономическо и социално развитие” Print

            Днес, 16 септември 2008 г., в София завърши двудневният регионален семинар на тема „Стратегическо използване на марките за икономическо и социално развитие”, организиран от Патентното ведомство на Република България, Световната организация за интелектуална собственост (СОИС) и Университета за национално и световно стопанство (УНСС). Той се проведе в Голямата конферентна зала на УНСС.

            Участници в семинара бяха представители на бизнеса и академичните среди, представители по индустриална собственост. От региона участваха представители на ведомствата по индустриална собственост от Румъния и Сърбия.
            Семинарът беше открит от проф. Борислав Борисов, ректор на УНСС, като по-нататък с приветствия към участниците се обърнаха г-жа Антонина Стоянова от СОИС и г-н Костадин Манев, председател на Патентното ведомство.
            Програмата на семинара включваше теми, разглеждащи значението на търговските марки за икономическо развитие и растеж, последните промени в правната регламентация на Мадридската система за международна регистрация на марките и процедурата по международната регистрация съгласно Мадридския протокол и ролята на Международното бюро. По-нататък на участниците бе предоставен поглед върху марките от гледна точка на икономическата им стойност и като фактор за успешни бизнес стратегии и беше направен паралел между националната и международна системи, администриращи предоставянето на закрила.
            Силен интерес сред участниците в събитието предизвикаха и лекциите, представящи връзката между националната, международните системи и марката на Общността и трансформация при международната регистрация на марки. Разгледана беше и практиката на Комисията по жалбите и Съда на Европейските Общности.
            Сред лекторите на семинара бяха г-жа Симона Такова, представител по индустриална собственост, г-жа Раиви Ладесмаки, СОИС. Гост лектори бяха високопоставени служители на Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар.
            Семинарът протече при огромен интерес от българската аудитория и в заключение Патентното ведомство заяви, че ще продължи активната си дейност по обучение и организиране на подобни форуми за представителите на системата за защита на индустриална собственост у нас.
 
img_1136img_1141

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account