CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Нова система за номиниране на Европейски изобретател на годината за 2009 г. Print
            Европейското патентно ведомство (ЕПВ) и Европейската комисия (ЕК) търсят най- изявените личности, достойни за титлата Европейски изобретател на годината за 2009 г. Наградите Европейски изобретател на годината са учредени през 2006 г. и оттогава ежегодно се връчват от ЕПВ и ЕК на изобретатели с изключителен принос в обновлението на Европа и извън нейните граници.

            Различното в тазгодишната организация на събитието ще бъде начинът за подбор на номинираните. Досега той се извършваше от експерти от ЕПВ и от националните патентни ведомства на страните - членки. Новата система за номиниране е кандидатурите да бъдат предлагани от представители на бизнеса и научните среди, патенти представители и студенти.
            За целта те ще трябва да попълват и изпращат форма, в която освен името на посоченото от тях лице, ще трябва да прилагат и кратка аргументация за съответната номинация. Освен това всеки изобретател може да предложи и своята кандидатура, стига да притежава поне един действащ европейски патент, издаден преди 1. 01. 2004 г. В този случай, освен попълнената форма за участие, той прилага и автобиография (CV), както и кратко описание на своята кариера и препоръки. Всички документи се попълват и подават на английски език. Крайният срок за подаване на предложенията е 2 октомври 2008 г.
            Предложените кандидатури ще подлежат на проверка за допустимост от експерти на ЕПВ преди да бъдат предложени за одобрение от високопоставено жури, включващо представители на водещи компании, мениджъри, учени, изобретатели и журналисти. През месец март 2009 г. журито ще номинира по трима кандидата в четирите категории преди окончателния избор. Официалната церемония по награждаването ще се състои на 28 април 2009 г. в Прага.
            Формата за участие, която се намира на интернет страницата на ЕПВ, се подава он- лайн на адрес  https://secure.epo.org/topics/innovation-and-economy/european-inventor/index.en.php или може да бъде изпратена по поща на адреса на ЕПВ:
European Inventor of the Year
c/o European Patent Office
Public Relations
80298 Munich
Germany
            За повече информация: интернет страницата на Европейското патентно ведомство: http://www.epo.org/topics/innovation-and-economy/european-inventor/participating/rules.html 
            Допълнителна информация за събитието ще бъде публикувана в рубриката "Актуално".

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account