CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Започна първата румънско-българска среща на регионалните центрове по индустриална собственост Print

            Днес в румънския черноморски град Мангалия  започна първата среща на регионалните центрове по индустриална собственост от Румъния и България.

            На откриването присъстваха префектът на Констанца г-н Кулетку и президентът на Търговската камара на Констанца г-н Дарабан, които поздравиха участниците от двете държави и пожелаха успех на срещата.
            Приветствия направиха и президентите на Държавното ведомство за индустриална собственост на Румъния Габор Варга и на българското Патентно ведомство Костадин Манев, които са организатори на събитието.
            Габор Варга говори в дух на добросъседство и подчерта историческите събития от древността до настоящи дни, които правят двете държави близки, като същевременно очерта общите европейски перспективи и бъдеще.
            Костадин Манев подчерта значението на системата за индустриална собственост и на защитата на правата в тази област, което все повече се оценява и подкрепя и от областните и общински администрации. Той говори за важността на европейската патентна мрежа и за това, че регионалните центрове по индустриална собственост са неразделна част от нея.
            Основите теми през първия ден от срещата ще бъдат актуалното състояние на въпросите за защита на индустриалната собственост в Румъния и България, мрежите от информационни центрове за индустриална собственост в двете държави и европейските програми, както и представяне на центровете в Крайова, Браила, Констанца и Галац. Програмата предвижда срещата да продължи два дни.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account