CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Започна втората годишна среща по сътрудничество на страните членове на ЕПО Print

            Председателят на Патентното ведомство на Република България Костадин Манев откри днес в хотел „Арена ди Сердика”в София Втората годишна среща по сътрудничество на страните - членки на Европейската патентна организация. Вицепрезидентът на Европейското патентно ведомство Питър Вермий приветства участниците от страна на европейските домакини.

            В срещата участват 27 държави, членове на Европейската патентна конвенция, към която България се присъедини през 2002 г. Присъстват президентите на националните ведомства за индустриална собственост на Португалия, Гърция, Румъния, Полша и Холандия. Европейското патентно ведомство е представено от двама вицепрезиденти – по правни въпроси и международно сътрудничество и по информационни въпроси, генерални директори, работещи по проблемите, които предстои да бъдат обсъдени на срещата и техни сътрудници.
            Председателят на Патентното ведомство на Република България Костадин Манев подчерта в своето слово при откриването на срещата значението на международното сътрудничество за системата на индустриалната собственост, което лежи в основата на европейската конкуретноспособност.
            Срещата запона с изключително интензивно темпо, като бяха очертани актуалните въпроси, предмет на предстоящите дискусии.
            Пръв направи своето изложение Жерар Жиру, генерален директор за европейски и международни въпроси. Той представи направеното до момента  по отделните проекти, по които работят европейските държави, координирани от Европейското патентно ведомство.
            Следващата презентация е за дейността на Европейската патентна академия, която се представя от нейния директор Жан-Мишел Зильо.
            Срещата ще продължи до утре на обяд, а в следобедните часове участниците ще присъстват на честването на 60-та годишнина на Патентното ведомство, което ще се проведе в Резиденция „Бояна”.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account