CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Ден на отворените врати на Патентното ведомство Print

            Днес, 24 април 2008 г., в Патентното ведомство, Централната патентна библиотека, както и в звеното на Ведомството във Варна, се проведе Ден на отворените врати.
Две бяха основните теми, по които интересуващите се граждани получиха разяснения, поставяха въпроси, запознаха се с информационните материали, изготвени по този повод. Те се отнасяха до иновациите и марките и дизайна на Общността.

            Пояснения бяха давани и на принципни въпроси, засягащи същността и начините на защита на обектите на индустриална собственост – изобретения, полезни модели, марки, географски означения, дизайни.
            На разположение на посетителите бяха ръководители на структури на Ведомството и експерти от дирекции „Изобретения, полезни модели и промишлени дизайни”, „Марки и географски означения”, „Международна дейност, сътрудничество и развитие”, „Информации и публикации”, „Централна патентна библиотека”.
            Събитието бе посветено на отбелязване на професионалния празник на работещите в системата за индустриална собственост – Световния ден на интелектуалната собственост. По този начин световната общественост обръща вниманието и отдава заслуженото място на изобретателите и артистите от цял свят, благодарение на които животът става по-лесен, по-интересен и не на последно място по-красив.
            Специалният акцент, който бе поставен върху марката и дизайна на Общността в изпълнение на Договора за сътрудничество с Ведомството за хармонизиране на вътрешния пазар в Аликанте, също се радваше на внимание от страна на гражданите.
            Положителният опит и проявеният интерес от над 40 посещения общо в София и Варна подкрепя желанието на Патентното ведомство да превърне тази инициатива в традиционна ежегодна среща с обществеността.

sofia-1sofia-2varna
                                                           

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account