CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Съвместни акции на ПВ, Агенция Митници и сектор „Икономическа полиция”-01РПУ-СДП Print
            На 06.03.2008 г. при съвместна акция, проведена на територията на Митница Аерогара София, служители на Патентното ведомство на Република България, Агенция Митници и сектор „Икономическа полиция”-01РПУ-СДП пресякоха опит за износ през държавната граница на стоки (облекла), означени със знаци, сходни на регистрираните и защитени за територията на Република България марки „DOLCE&GABBANA”, “GUCCI”, “ERMENEGILDO ZEGNA”, “VERSACE”, без съгласието на техния притежател.
            На лицето, извършило нарушението, по чл.81 от ЗМГО бяха съставени актове за установяване на нарушения, а стоките –предмет на нарушението, бяха иззети и задържани с протоколи към актовете. Работата по случая продължава.
            По сигнали на Арсис Консултинг бяха извършени множество проверки от служители на Патентното ведомство на териториите на Митница Аерогара София, МП ”Илиянци”-София, Митница Русе, Митница София. При проверките бяха констатирано, че различни лица осъществяват внос и износ на стоки /телефони, облекла, обувки, колани/, означени със знаци, сходни на регистрираните и защитени за територията на Република България марки „VERTU”, “NOKIA”, “REEBOK”, “NIKE”, “ADIDAS”, “MISS SIXTY”, “ERMENEGILDO ZEGNA”, “DIOR”, “PLAYBOY”, без съгласието на притежателите им. На лицата-нарушители бяха съставени актове по чл.81 от ЗМГО, а стоките бяха иззети и задържани с протоколи към актовете.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account