CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Костадин Манев участва в откриването на най-голямата информационно-консултантска мрежа в Европа Print

            Председателят на Патентното ведомство Костадин Манев участва днес в Брюксел в Среща на високо равнище, организирана от Европейската комисия, с домакинството на комисар Гюнтер Ферхойген, на която ще бъде положен стартът на най-голямата в Европа информационно-консултантска мрежа. Българската делегация на срещата се води от зам.министъра на икономиката и енергетиката Нина Радева. Мрежата ще обедини повече от 500 европейски бизнес организации, които ще бъдат групирани в около 70 консорциума. На срещата присъстват представители на Европейския парламент, други европейски институции, делегации на високо равнище от страните членове на ЕС и европейски бизнес организации.

            Паралелно с тази среща днес в София в хотел „Шератон”се провежда Четвъртият ежегоден национален иновационен форум „Наука, иновации и регионално развитие – политиките на България в ЕС”, където също ще бъде дадено началото на новата Европейска информационно-консултантска мрежа за България. Тя ще обедини дейността на досегашния Европейски иновационен център – България (http://www.irc.bg/bg/), и осемте Евро Инфо Центрове (ЕИЦ) (http://www.eic.bcci.bg/bg/index1.htm). Новата мрежа ще предоставя на българските предприятия интегрирани бизнес, информационни и консултантски услуги по всички въпроси, свързани с европейската интеграция.
            Друга цел на високия български форум, който се организира от Министерството на икономиката и енергетиката, фондация „Приложни изследвания и комуникации ” и Мисията на Световната банка в България и в който участват и ръководители от Патентното ведомство, е представители на правителството, бизнеса, академичните среди и неправителствените организации да очертаят напредъка и основните пречки пред иновационния капацитет на българската икономика на вътрешния пазар на ЕС.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account