CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Започна Националната конференция "ИС в България една година след присъединяването към ЕС" Print

           Днес, 4 декември 2007 г., в зала 3 на сградата на Федерацията на научно-техническите съюзи в България (ФНТС) започна работата си националната конференция „Индустриалната собственост в България една година след присъединяването към Европейския съюз“, организирана от Патентното ведомство на Република България със съдействието на ФНТС, Алианса по интелектуална собственост в областта на фармацията, химията и биологията и Съюза на изобретателите в България.

             Ежегодното провеждане на национална конференция по въпросите на индустриалната собственост стана традиция за Патентното ведомство, към която се присъединяват представители на много от институциите, имащи отношение към индустриалната собственост, споделяйки мнения, опит и идеи като лектори.
            Конференцията беше открита от председателя на Патентното ведомство, Костадин Манев, който приветства участниците с добре дошли и им пожела ползотворна работа. Приветствени адреси бяха поднесени от името заместник министър-председателя и министър на образованието и науката, Даниел Вълчев, на председателя на Народното събрание г-н Георги Пирински, от името на заместник министър-председателя и министър на външните работи, г-н Ивайло Калфин, от г-жа Румяна Пейчева, председател на Алианса по интелектуална собственост в областта на фармацията, химията и биологията, и акад. Сгурев, председател на ФНТС.
            Първата работна сесия „Държавна политика” включва презентации на лектори на Патентното ведомство, ФНТС, Министерството на културата, Министерството на икономиката и енергетиката и на Министерството на вътрешните работи.
            Следобедната сесия предвижда разглеждане и дискутиране на проблеми, свързани с прилагане на правата върху индустриалната собственост, с участието на представители от Дирекция национална служба полиция, Агенция „Митници”, Комисия за защита на конкуренцията, Софийски градски съд и Европейски иновационен център – България.
            Отчитайки ролята на индустриалната собственост като основен фактор за икономическото развитие на национално и наднационално равнище, основните теми, които ще бъдат представени през днешния ден, със сигурност ще допринесат за поставянето на ясни цели пред компетентните български институции с оглед развитието на индустриалната собственост.

Поздравителен адрес от г-н Даниел Вълчев, министър на образованието и науката           

Поздравителен адрес от г-н Георги Пирински, председател на Народното събрание

Поздравителен адрес от г-н Ивайло Калфин, министър на външните работи

 

 
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account