CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Продължава визитата на българската делегация в Пекин Print

            Продължава визитата на българската делегация в Пекин, ръководена от Председателя на Патентното ведомство, г-н Костадин Манев. След подписването на  работния план за периода 2008-2009 г. между ПВРБ и SIPO и проведените срещи на ръководно и експертно ниво, българските представители посетиха и центъра за обучение на SIPO в областта на индустриалната собственост.

            По време на официалния обяд, даден от директора на учебния център, българската делегация отправи предложение до китайските си колеги за предоставяне на лектори по отделни модули на обучението, провеждано от центъра.
            Следващата точка от програмата на посещението беше среща със заместник-директора на Ведомството по търговски марки на Китай. Визитата в тази правителствена институция, администрираща търговските марки и географските означения на Китай, беше осъществена със съдействието на SIPO и инициирана от ПВРБ, предвид актуалния въпрос за борбата с фалшификациите на стоки. На българската делегация беше предоставена и възможност за запознаване с практическата дейност на Ведомството за марки и начина на функциониране на китайската система за извършване на търсения в областта на марките, поддържаща база данни от над 2 милиона обекта.
            Българската делегация посети и регионалния офис на Китайското ведомство по индустриална собственост в град Ксиан и се срещна с ръководния му състав. Обменена беше информация за добри практики в областта на закрилата на изобретенията и промишлените дизайни.
            По време на официалната си визита в китайската столица председателят на ПВРБ Костадин Манев, придружаван от останалите членове на делегацията, се срещна с търговското аташе на българската мисия в Китай, г-н Димитров, и обсъди възможностите за реализация и подкрепа на български фирми на атрактивния китайски пазар. Със задоволство бяха отбелязани и позитивите от задълбочаване на българо-китайските отношения в областта на индустриалната собственост в практически аспект.
            Посещението ще продължи до 18 ноември.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account