CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Делегация на Патентното ведомство е на посещение в Държавното ведомство по ИС на Китай Print

            Вчера, 12 ноември 2007 г., в столицата на Китай, Пекин, между ПВРБ и Държавното ведомство по индустриална собственост на Китай (SIPO) беше подписан работен план за сътрудничество в областта на индустриалната собственост за периода 2008-2009 г.

            Българската делегация, оглавявана от председателя на Патентното ведомство Костадин Манев, е на официално посещение в SIPO по покана на неговия комисар - г-н Тиян Липу.
            През първия ден на визитата, заедно с подписването на двустранния документ българските представители проведоха срещи с ръководството и експерти от Правната дирекция, сектора за планирането на индустриалната собственост на SIPO, дирекция „Индустриални дизайни” и др.

            Делегацията от ПВРБ имаше възможността да се запознае с дейността на формалната и материалната експертиза на SIPO, както и да посети сектора за патентна документация и отделението за приемане на заявки и обслужване на клиенти.
            По време на състоялите се разговори двамата ръководители на ведомствата разшириха параметрите на двустранното взаимодействие като набелязаха нови стратегически цели от взаимен интерес.

            Г-н Тиян Липу прие отправената от г-н Манев покана за участие в честването на годишнината на ПВРБ през следващата година и посочи, че това е поредно доказателство за позитивните и бързо развиващи се отношения между двете ведомства.
            Срещите на българската делегация продължават с посещение във Ведомството по търговски марки на Китай, центъра за обучение на SIPO, регионалния офис за закрила на права върху индустриална собственост в гр. Ксиан и др.
 
img_7287img_7330

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account