CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Успешно приключи кръглата маса в БТПП Print

            Днес, 2.11. 2007 г., в сградата на Българската търговско-промишлена палата, гр. София, се проведе Кръгла маса на тема "Общоизвестни марки, марки, ползващи се с известност, и тяхната закрила". Както бе съобщено, форумът бе организиран от Българската търговско-промишлена палата, Патентното ведомство и Международната организация за търговски марки /INTA/. Кръглата маса протече при широк интерес не само от страна на представители на бизнеса, голяма част от които представители по индустриална собственост, но и от представители на съдебната власт - съдии от Върховния административен съд, експерти от ПВ и др. Събитието бе проследено и от специализираната бизнес телевизия "Икономика".

            Приветствия към участниците отправиха Главният секретар на БТПП Васил Тодоров и Председателят на ПВРБ Костадин Манев. В обръщението си към присъстващите, г-н Тодоров обърна внимание на необходимостта от провеждането на подобни мероприятия с цел повишаване експортните възможности на българските предприемачи. Той изтъкна също добрата координация и натрупан опит в тази посока с Патентното ведомство. От своя страна председателят на Патентното ведомство отправи благодарност към Международната организация за търговски марки за участието в съвместната инициатива. Г-н Манев подчерта нарастващото значение на популяризирането на индустриалната собственост като мощен източник на икономически растеж в условията на реалното членство на Република България в ЕС. Той отбеляза още, че подобни мероприятия са широко подкрепяни както в европейската, така и в световната система на индустриалната собственост. Г-н Манев насочи вниманието на участниците към актуалния в настоящия момент дебат за Европейската съдебна патентна система (EPLA) и прикани заинтересованите лица за участие в дискусия, провеждана на интернет сайта на Ведомството на This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it .
            Презентации бяха направени от адвокат Юджийн Ареевич от Baker & McKenzie, Москва, д-р Мортен Питърсън от Lovells, Германия, г-жа Добринка Добрева, директор на дирекция "Марки и географски означения" в Патентното ведомство, съдия Жанет Петрова от Върховния административен съд. Изнесените лекции по темата, отнасяща се до една все още сравнително нова категория марки, предизвикаха интереса на участниците, които получиха отговор на своите въпроси в хода на проведените дискусии.

    
img_0778
 

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account