CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Откриване на IP Point в Русенския университет Print
Откриване на IP Point в Русенския университет "Ангел Кънчев"  kjhlkjhkh ;lk;l
1.     Информационна подсистема на корпоративния интернет сайт www.bpo.bga.      Разширение на сайта със съответни информационни под-раздели;b.     Добавяне на интерактивни рубрики като форуми, система за обратна връзка, обобщаване и поубликуване на често задавани въпроси и отговори;c.     Постоянна поддръжка и обновяване.

d.     Проучване и реализация на възможностите за интегриране на интерфейси към съществуващи системи на OHIM в портала на ведомството и BPO On-Line (такива съществуващи системи са възможностите за електронно заявяване и подновяване на марки и дизайно на общността, системите за он-лайн проучвания CTM-ONLINE и RCD-ONLINE). Биха могли да се реализират интерфейси на тези системи на български език, което ще ги направи по-достъпни и популярни. Интеграцията със собствените системи на българското патентно ведомство пък ще допринесе в огромна степен не само за повишаване популярността на марката и дизайна на общността сред българския потребител, но и още по-пълното ни приобщаване към тях.

На 16 октомври 2006 г., в Русенския университет "Ангел Кънчев"- Русе, ще бъде открит IP Point - "мини" информационно-консултативен център в областта на индустриалната собственост на университетско ниво. Церемонията ще се състои от 14.00 часа в Русенския университет "Ангел Кънчев" ул. "Студентска" № 8. На откриването, в качеството си на високопоставен гост ще присъства г-н Жоао Неграо, директор "Международна дейност".
        В рамките на церемонията, председателят на Патентното ведомство на Република България, г-н Костадин Манев, и ректорът на Русенския университет "Ангел Кънчев", доц. д-р. Марко Тодоров, ще подпишат договор за сътрудничество в областта на закрилата на индустриалната собственост, който ще регламентира формите и начините на взаимодействие между двете институции, в съответствие със сферите им на дейност с цел развитие и разширяване на сътрудничеството помежду им чрез обмен на опит, помощ и информация по въпроси от взаимен интерес в областта на иновациите, обучението и информационните системи.
        Центърът се открива със спомоществователството на Алианса по интелектуална собственост в областта на фармацията, химията и биологията.
 
Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account