CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Патентното ведомство участва в мащабен проект на EК, насочен към МСП - (IP- Print

            Европейската комисия подписа последния ден на октомври т. г. договора за възлагане на проект "Повишаване на осведомеността и прилагане на правата в областта на индустриалната собственост: модулна програма за МСП" (IP Awareness and Enforcement: Modular Based Action for SMEs), наречен още IP - BASE.

            Договорът е сключен между Европейската комисия и група институции, сред които е и Патентното ведомство на Република България. Координатор на проекта е Университетът в Аликанте, а сред другите държави - бенефициенти са Франция, Унгария, Италия, Швеция, Люксембург, Дания, Германия, Великобритания, Португалия, Чешката република, Естония, Финландия, Полша, Гърция, Испания, Румъния, Турция, Белгия, Австрия и Малта.
            Целта на проекта е стимулиране развитието на бизнеса и иновативността на предприятията в държавите от ЕС, преди всичко на МСП, посредством повишаване на осведомеността за използването на системата за закрила на индустриалната собственост и чрез повишаване на способността за защита на правата върху обектите на ИС, както и за по-ефективна борба срещу фалшифицирането на стоки. Продължителността на проекта ще бъде 3 години. Дейностите по него са разделени в три основни модула. Всеки модул включва множество конкретни задачи, наречени работни пакети. Ведомството ще участва в три работни пакета и по-конкретно в частта, която ще се изпълнява на територията на Република България и която е от значение за местните МСП.
            Това е първото участие на Патентното ведомство по европейски договор с такива големи мащаби, чието изпълнение започва от 01.11.2007 г.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account