CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Кръгла маса на тема "Общоизвестни марки, марки, ползващи се с известност и тяхната закрила" Print
            Утре, 2 ноември 2007 г., в сградата на Българската търговско-промишлена палата ще се състои Кръгла маса на тема "Общоизвестни марки, марки, ползващи се с известност и тяхната закрила". Форумът е организиран от Българската търговско-промишлена палата, Патентното ведомство и Международната организация за търговски марки /INTA/.

            Предвижда се приветствия към участниците да поднесат Председателят на БТПП Божидар Божинов и Председателят на ПВРБ Костадин Манев. Презентации ще бъдат направени от г-жа Добринка Добрева, директор  на дирекция "Марки и географски означения" в Патентното ведомство,  съдия Жанет Петрова от Върховния административен съд, адвокат Юджийн Ареевич от Baker & McKenzie, Москва  и д-р Мортен Питърсън от Lovells, Германия.
            Закрилата на общоизвестните марки и марки, ползващи се с известност през последните години е една от най-наболелите и важни теми в областта на марките. Темата за тази сравнително нова категория марки е еднакво актуална за притежателите на марки, за потребителите на стоки, означени с такива марки, и разбира се за специалисти и сътрудници на  от правоохранителните и правоприлагащи органи, съдебната система и т.н.
            Провеждането на кръгла маса по проблемите по закрилата на общоизвестни марки и марки, ползващи се с известност - тема, чиято актуалност непрекъснато нараства, (свидетелство за това са непрекъснато увеличаващият се брой искания в Патентното ведомство) е от изключителна полза и ще допринесе до взаимен обмен на идеи, решения и бъдещо сътрудничество в областта.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account