CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Започна семинарът във Велико Търново Print

            Днес, 15 октомври 2007 г., в „Рачев хотел Болярски” във Велико Търново, започна двудневен семинар на тема „Стратегическото използване на интелектуалната собственост за икономическо развитие”, организиран от Патентното ведомство на Република България и Световната организация за интелектуална собственост (СОИС), в сътрудничество с Община Велико Търново. Семинарът е насочен към представители на малките и средните предприятия, ръководителите на изследователската и развойната дейност, представителите на браншови организации, както и към академичната общност.

            Семинарът бе открит от г-н Стефан Ботев, временно изпълняващ длъжността кмет на Община Велико Търново, и от председателя на Патентното ведомство г-н Костадин Манев, който приветства с добре дошли участниците в семинара и им пожела ползотворна работа.
            „Интелектуалната собственост и бизнес стратегиите: национална специфика” с лектор г-жа Патриция Шимао от СОИС и „Интелектуалната собственост – средство за повишаване на конкурентоспособността. Примери от българския иновативен бизнес” с лектор г-н Кирил Малеев от Униконсулт ЕТ, бяха презентациите в първата сесия на семинара, посрещнати с голям интерес от участниците. Повдигнати бяха множество въпроси от практически характер, свързани както с получаването на права върху обекти на индустриалната собственост, така и с прилагането им. На оживена дискусия на въпроси на участниците в семинара отговаряха лекторите от СОИС и председателят на Патентното ведомство.
            На пресконференция г-н Костадин Манев, г-жа Патриция Шимао и г-н Владимир Йосифов от СОИС отговаряха на въпроси на журналисти от БТА, Дарик радио, Евроком и ТВ Видеосат.
 

img_0678
0684

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account