CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Предсрочно приключи изпълнението на първия договор за техническо сътрудничество между ПВ и OHIM Print

            Ведомството за хармонизиране на вътрешния пазар /ОНІМ/ одобри отчетния доклад по изпълнение на Договора за техническо сътрудничество с Патентното ведомство на Република България.

            Договорът, чийто предмет бе популяризирането на Марката и Дизайна на Общността в България, беше подписан в рамките на Програмата за техническо сътрудничество между ОНІМ и националните ведомства по индустриална собственост на 2 март 2007 г. със срок на изпълнение - края на годината.
            В изпълнение на Договора бяха проведени шест семинара в София и страната. Сред основните теми бяха закрилата и териториалното действие на марката и на дизайна на Общността, нарушенията на правата върху марки и дизайни и конфликтите между националните права и правата върху марката и дизайна на Общността, възможностите за повишаване на конкурентоспособността на българските производители и предприемачи във вътрешния пазар на ЕС.
            За популяризирането на системите на марката и дизайна на общността съдействаха и издадените и разпространени на български език брошури на ОНІМ за тези обекти на индустриалната собственост, достъпни и в електронен вид в специализираната директория на сайта на Патентното ведомство.
            По силата на Договора бяха направени множество публикации както в специализирани списания, така и на официалния сайт на Патентното ведомство, в специална директория с актуална информацията относно марките и дизайните на Общността.
            ОНІМ дава висока оценка за изпълнение на задачите по Договора и за представения отчетен доклад. Планира се Патентното ведомство да разшири информационната кампания по популяризиране на марката и дизайна на Общността с осъществяването и на нови дейности и през следващата година, предмет на бъдещ договор с ОНІМ.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account