CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Посещение на д-р Камил Идрис в Патентното ведомство на Република България Print

            В ранния следобед днес, 5 юли, по покана на Министъра на културата г-н Стефан Данаилов, на официално посещение в България пристигна д-р Камил Идрис, генерален директор на Световната организация за интелектуална собственост.

            Първата среща на д-р Идрис бе в Патентното ведомство на Република България, което той посещава за трети път в качеството си на ръководител на международната институция.  Високопоставеният гост беше придружен от Началника на кабинета си г-жа Мишел Вайл-Гутман, г-н Петко Драганов – Постоянен представител на Р. България при ООН и другите международни организации в Женева, и Димитър Ганчев – и.д. Директор „Творчески индустрии”.
На срещата присъства заместник-министърът на културата г-жа Ина Килева, а от страна на Ведомството – неговият Председател г-н Костадин Манев и ръководни служители.
            Костадин Манев приветства високите гости и подчерта установените добри партньорски връзки с Министерството на културата, които не веднъж са давани за пример на международно ниво. Думите му бяха потвърдени от г-жа Килева, която изтъкна ролята на съществуващата синергия между двете институции.
            Д-р Камил Идрис отбеляза, че посещението му е израз на подкрепата, която СОИС оказва за развитието на индустриалната собственост и авторското право, както и на положителното сътрудничество между Патентното ведомство и СОИС.
            Председателят Манев представи накратко дейността на Патентното ведомство и изрази своята благодарност към Генералния директор за традиционно оказваната помощ и подкрепа в дейността на Ведомството и по-специално при изграждането на националната информационна мрежа, която е предпоставка за популяризиране в страната на системите на закрила на индустриалната собственост. Благодарност беше изказана също така за предоставените учебни програми и за възможността за извършване на проучвания за трети страни, което подпомага популяризирането на индустриалната собственост. Той подчерта също така, че амбицията ни е да изградим едно модерно ведомство, което да отговаря на нуждите и критериите на потребителите.
            В заключение д-р Камил Идрис изрази гордостта си от Българското патентно ведомство и от работещия екип и даде висока оценка за предоставяните модерни и качествени услуги, за разработеното електронно търсене и за цялата инфраструктура.
            Срещата протече в традиционно приятелска атмосфера.

img_idrisidris-3
idris-topmanagementidris-5

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account