CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Завърши семинарът във Велинград за марката и дизайна на Общността Print
            Днес, 15.06.2007 г., във Велинград се проведе поредният пети семинар от Договора за техническо сътрудничество между Патентно ведомство и Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар /марки и промишлени дизайни/. Форумът бе организиран със съдействието на представители на община Велинград.


            Семинарът бе на тема „Закрила на марката и дизайна на Общността”. Участваха представители от ОД „Полиция” – Пазарджик, Благоевград, Пловдив, Монтана, Плевен, Враца, от окръжните и районни прокуратури от Перник, Брезник, Велинград, Благоевград, Пазарджик, община Велинград, регионални бизнес организации за малкия и средния бизнес, производителите на мебели и работещи в сферата на туризма и хотелиерските услуги в региона.
            Лектори на форума от Патентното ведомство бяха Добринка Добрева – директор дирекция „Марки и географски означения”, Мариана Цвяткова – директор дирекция „Правно осигуряване и спорове” и доц. д-р Мария Маркова – преподавател в УНСС. Аудиторията бе запозната със същността на марката и дизайна на Общността, с изискванията, на които трябва да отговарят тези два обекта на индустриална собственост за да получат регистрация в OHIM, за предимствата, които те предоставят в сравнение със закрилата, придобита чрез използване на националната система. Бе отделено внимание и на нарушенията на правата, предоставяни от марката и дизайна на Общността, и на възможностите за защита, съгласно европейското и националното законодателство. Обсъдени бяха и практически проблеми, произтичащи от работата на митническата администрация и прокуратурата.

Семинарът протече при подчертан медиен интерес.

 img_0546                                                         img_0545

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account