CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Проверки за нарушения на права върху индустриалната собственост Print

            На 10 май т.г. бяха извършени проверки съвместно от служители на Патентното ведомство, МВР и Министерство на културата в търговски обекти, находящи се на територията на град София. При проверките служители на Патентното ведомство констатираха нарушения на правата върху търговските марки „VERSACE”, „DOLCE & CABBANA”, “TOMMY HILFIGER”. На лицата бяха съставени 3 акта за нарушения по смисъла на чл.81 от ЗМГО, а намерената  при проверката стока /облекла/, доказваща извършването на нарушения бе отнета с протоколи към актовете.

            На 11 май т.г. от длъжностни лица на Патентното ведомство съвместно със служители на ОИП-СДП бе извършена проверка в търговски обект, находящ се в град София. Проверката бе извършена във връзка с постъпил в Патентното ведомство сигнал от изключителния дистрибутор за територията на Република България на стоки, означени със знаци, сходни или идентични на регистрираните марки „O’NEILL за извършващо се нарушение на правата върху марката. Констатирано беше нарушение и на лицето, стопанисващо обекта, бе съставен акт за нарушение по смисъла на чл.81 от ЗМГО. С протокол към акта бе отнета намерената при проверката стока /обувки/.
            Проверките са доказателство за изпълняване на поетия ангажимент на страната ни за противодействие на търговията с фалшификатите и показват решителност и единност от страна на институциите в борбата с нарушаването на правата на обектите на индустриалната собственост.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account