CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
В Мюнхен бяха връчени наградите „Европейски изобретател на годината” Print

            На провелата се снощи в Международния конгресен център в Мюнхен церемония по връчването на наградите „Европейски изобретател на 2007”, организирана от Европейското патентно ведомство и Европейската комисия, в четирите утвърдени категории бяха отличени следните лица и организации с принос към иновациите в Европа:


            Д-р Франц Лермер и Андреа Урбан от „Бош” ООД, Щутгарт, Германия, получиха приза в категорията „Промишленост” за тяхното революционно изобретение в областта на сензорните технологии, направило възможно наред с много други изделия и изработването на въздушната възглавница в автомобилостроенето.
            В категория „Малки и средни предприятия / Изследвания” наградата бе присъдена на Катиа Бастиоли и нейния екип от „Новамонт” ООД в Новара, Италия, за изобретяването на разграждаща се пластмаса от обновим суров материал. Тези пластмаси са с широка употреба, например за изработката на екологични пластмасови торбички.
            Д-р Йозеф Вака и екипът в изследователски лаборатории „Мерк” в Уест пойнт, САЩ получиха наградата в категория „Неевропейски държави” за Криксиван - протеазен инхибитор, който е революционен при лечението на СПИН и превръща болестта от смъртоносна в хронично заболяване.
            Проф. Марк Фелдман от Института по ревматология „Кенеди”, Лонодон, Великобритания, взе приза за цялостни заслуги за идентифициране ролята на цитокините при лечението на автоимунни заболявания като ревматодиен артрит.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account