CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Председателят на ПВ участва в тържествена церемония в Международния конгресен център в Мюнхен Print
            Днес, 18 април, на тържествена церемония, организирана от Европейското патентно ведомство и Европейската комисия в Международния конгресен център в Мюнхен, ще бъдат връчени наградите „Европейски изобретател за 2007”. България ще бъде официално представена от председателя на Патентното ведомство Костадин Манев.

            Събитието ще се проведе за втори път, като учредените миналата година награди ще бъдат присъдени в четири категории – промишленост, малки и средни предприятия / изследователска дейност, неевропейски държави и за цялостен принос. Наградите се връчват на лица или колективи, които имат специален принос към иновациите в Европа.
            Домакини на церемонията ще бъдат проф. Ален Помпиду, президент на Европейското патентно ведомство, и заместник-председателят на Европейската комисия Гюнтер Ферхойген. Във връзка с честването, днес и утре в Мюнхен ще се състоят още две събития – Европейски патентен форум и конференция „PATINNОVA 07”. Сред високопоставените гости ще бъдат немският канцлер и председател на Съвета на Европейския съюз Ангела Меркел, европейският комисар Гюнтер Ферхойген и председателят на Световния икономически форум Джед Дейвис.
            Тема на Европейския патентен форум е бъдещето на интелектуалната собственост. На конференцията ще се обсъждат начините за улесняване на достъпа на малките и средните предприятия до патентната система. Трите събития са част от честването на 30-та годишнина от основаването на Европейското патентно ведомство.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account