CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Патентното ведомство участва за първи път като пълноправен член на заседание Print
            Делегация от Патентното ведомство на Република България, начело с председателя Костадин Манев, участва на 13 и 14 февруари 2007г. на първото за тази година извънредно заседание на Административния борд и Бюджетния комитет на Ведомството за хармонизация на вътрешния пазар на ЕС /търговски марки и промишлени дизайни/, често наричано с английската абревиатура OHIM, което се проведе в седалището му в Аликанте, Испания.
            Тъй като България участва за първи път в заседанието на ръководните органи на OHIM като пълноправен член на ЕС, извън дневния ред, съвместно с румънската делегация и при любезното съдействие на ОНІМ, бе организиран коктейл по повод последното разширяване на ЕС. Участниците дегустираха български вина и румънски специалитети, бяха раздадени рекламни брошури и дискове за България.
            На коктейла присъстваха представители на ръководствата на ОНІМ и на ведомствата по индустриална собственост на всички страни - членки на ЕС. От българска страна участници бяха г-н Костадин Манев – председател на Патентното ведомство и г-жа Добринка Добрева – директор на дирекция „Марки и географски означения.    
           
Освен участието в съвещанията, бяха проведени и разговори относно бъдещите ангажименти на България, произтичащи от членството ни към ОНІМ. Набелязаха се конкретни стъпки за участие на страната в Програмата за техническо сътрудничество с Ведомството в Аликанте, включваща различни форми на обучение на експерти от България в ОНІМ и се уточниха детайли по първия проект за договор за участие в тази програма, чиято цел е популяризирането на марката на Общността и чието подписване предстои до седмица.
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account