CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Петият мини информационно-консултативен център (IP Point) в областта на закрилата на индустриалната Print

            Днес, 13.12.2006 г., в библиотеката на Медицинския университет в София беше открит петият мини информационно-консултативен център (IP Point) в областта на закрилата на индустриалната собственост. Центърът беше открит от Ректора на университета, член - кореспондент проф. д-р Владимир Овчаров и председателя на Патентното ведомство на Република България, Костадин Манев, със спомоществователството на Алианса по интелектуална собственост в областта на фармацията, химията и биологията.


            В приветствията си по повод събитието двамата ръководители изразиха надеждата си, че откриването на центъра ще постави началото на едно добро сътрудничество между Медицинския университет и Патентното ведомство, което ще стимулира промяната в начина на възприемане на закрилата върху индустриалната собственост и възприемането й като основен фактор за технологично и техническо развитие в областта на медицината в България. Посредством предоставяне на достъп до различни източници на патентна информация, методическо ръководство, обучение на преподавателския състав и студентите, консултации и друг вид информационна дейност Патентното ведомство ще се стреми да оживи интереса на университетската общност към индустриалната собственост и да доведе до ефективни резултати в повишаването на осведомеността на обществото като цяло. Днешното събитие е поредното потвърждение на стремежа на Ведомство да прилага основния принцип, залегнал в Концепцията за създаване на информационно-консултативни центрове в областта на индустриалната собственост (IP Points) в университетите.
            Ректорът на Медицинския университет и председателят на Патентното ведомство подписаха договор за сътрудничество, с който скрепиха в официална форма намерението си със съвместни усилия да постигнат набелязаната цел.

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account