КОНТАКТ С НАС
КАРТА НА САЙТАКАРТА НА САЙТА
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
БАНКОВА СМЕТКАБАНКОВА СМЕТКА
ТЪРСЕНЕ
 За нас
 Профил на купувача
 За индустриалната собственост
 Изобретения и полезни модели
 Промишлен дизайн
 Марки
 Географски означения
 Нови сортове растения и породи животни
 Топология на интегрални схеми
 Законодателство
 Бази данни
 Публикации
 Информационни услуги
 Патентна библиотека
 Българска мрежа за индустриална собственост
 Новини
 Актуално
 Проекти
 Антикорупция
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Международна конференция „Индустриалната собственост – днес и утре“ Печат
eu2018bg-BG


Прессъобщение от Патентно ведомство
Международна конференция
„Индустриалната собственост – днес и утре“

    Днес в НДК, конферентна зала 8, се проведе международната конференция „Индустриалната собственост – днес и утре“. Събитието е под егидата на българското Председателство на Съвета на ЕС и се организира със сътрудничеството на Световната организация за интелектуална собственост и Европейското патентно ведомство.
    Приветствия и встъпителни слова произнесоха г-н Валери Симеонов, заместник министър-председател на Република България, отговарящ за икономическата и демографската политика, г-н Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката на Република България, д-р Петко Николов, председател на Патентно ведомство, д-р Франсис Гъри, генерален директор на Световната организация за интелектуална собственост /СОИС/, г-н Беноа Батистели, президент на Европейското патентно ведомство /ЕПВ/, г-н Кристиан Аршамбо, заместник-изпълнителен директор на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост /СЕСИС/.
    Д-р Петко Николов откри конференцията и благодари на всички участници за оказаната чест: „Съзнаваме отговорността, което Председателството и този висок форум представляват за нас като домакини и силно се надявам да оправдаем очакванията ви.“
    В речта си г-н Симеонов отбеляза, че качеството и потенциалът на дадена икономика зависят от развитието на научната и технологичната база на страната, както и на предприемачеството.
    Заместник-министър Борисов изтъкна, че индустриалната собственост е от ключово значение за изграждането на съвременното общество и за създаването на нови, висококачествени стоки и услуги.
    Д-р Франсис Гъри сподели, че България е постигнала развитие през последните 20 години, както и че като цяло инвестиционната среда в света е променена и понастоящем икономическите лидери са страни от Азия – Китай като основен лидер, както Япония и Корея.
    Г-н Батистели изтъкна чудесните отношения на Европейското патентно ведомство с българския офис. "Секторът на иновациите в Европа се разраства. Заявленията за патенти от европейски изобретатели са повече от всякога. ЕПВ издава повече патенти, но същевременно повишава качеството им, както и това на услугите си. Контролът на разходите позволи на ведомството да намали някои такси от 1 април."
    Г-н Аршамбо от СЕСИС наблегна на икономическото значение от приложението на правата на индустриалната собственост – „те са навсякъде и влияят на икономическия растеж. В момента се случва третата индустриална революция, която се дължи на продуктите на изкуствения интелект“.
    Гости на форума са ръководители и представители на патентни ведомства от 25 страни. Разделена на два тематични панела, конференцията представя най-актуалните въпроси и тенденции в областта на патентната система и защитата на търговската марка.

IMG_8262 IMG_8263
 
< Предишна   Следваща >

Е-УСЛУГИ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Тарифи
Бланки на Патентното ведомство
Съобщения
Най-често задавани въпроси
Представители по индустриална собственост
Представители по интелектуална собственост
Обяви за работа в Патентното ведомство
За малките и средните предприятия
Начало : Контакт с нас : Карта на сайта : Полезни Връзки : Въпроси : Банкова сметка