КОНТАКТ С НАС
КАРТА НА САЙТАКАРТА НА САЙТА
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
БАНКОВА СМЕТКАБАНКОВА СМЕТКА
ТЪРСЕНЕ
 За нас
 Профил на купувача
 За индустриалната собственост
 Изобретения и полезни модели
 Промишлен дизайн
 Марки
 Географски означения
 Нови сортове растения и породи животни
 Топология на интегрални схеми
 Законодателство
 Бази данни
 Публикации
 Информационни услуги
 Патентна библиотека
 Българска мрежа за индустриална собственост
 Новини
 Актуално
 Проекти
 Антикорупция
Международна конференция „Индустриалната собственост – днес и утре“ Печат
eu2018bg-BG


Прессъобщение от Патентно ведомство
Международна конференция
„Индустриалната собственост – днес и утре“

    Днес в НДК, конферентна зала 8, се проведе международната конференция „Индустриалната собственост – днес и утре“. Събитието е под егидата на българското Председателство на Съвета на ЕС и се организира със сътрудничеството на Световната организация за интелектуална собственост и Европейското патентно ведомство.
    Приветствия и встъпителни слова произнесоха г-н Валери Симеонов, заместник министър-председател на Република България, отговарящ за икономическата и демографската политика, г-н Лъчезар Борисов, зам.-министър на икономиката на Република България, д-р Петко Николов, председател на Патентно ведомство, д-р Франсис Гъри, генерален директор на Световната организация за интелектуална собственост /СОИС/, г-н Беноа Батистели, президент на Европейското патентно ведомство /ЕПВ/, г-н Кристиан Аршамбо, заместник-изпълнителен директор на Службата на Европейския съюз за интелектуална собственост /СЕСИС/.
    Д-р Петко Николов откри конференцията и благодари на всички участници за оказаната чест: „Съзнаваме отговорността, което Председателството и този висок форум представляват за нас като домакини и силно се надявам да оправдаем очакванията ви.“
    В речта си г-н Симеонов отбеляза, че качеството и потенциалът на дадена икономика зависят от развитието на научната и технологичната база на страната, както и на предприемачеството.
    Заместник-министър Борисов изтъкна, че индустриалната собственост е от ключово значение за изграждането на съвременното общество и за създаването на нови, висококачествени стоки и услуги.
    Д-р Франсис Гъри сподели, че България е постигнала развитие през последните 20 години, както и че като цяло инвестиционната среда в света е променена и понастоящем икономическите лидери са страни от Азия – Китай като основен лидер, както Япония и Корея.
    Г-н Батистели изтъкна чудесните отношения на Европейското патентно ведомство с българския офис. "Секторът на иновациите в Европа се разраства. Заявленията за патенти от европейски изобретатели са повече от всякога. ЕПВ издава повече патенти, но същевременно повишава качеството им, както и това на услугите си. Контролът на разходите позволи на ведомството да намали някои такси от 1 април."
    Г-н Аршамбо от СЕСИС наблегна на икономическото значение от приложението на правата на индустриалната собственост – „те са навсякъде и влияят на икономическия растеж. В момента се случва третата индустриална революция, която се дължи на продуктите на изкуствения интелект“.
    Гости на форума са ръководители и представители на патентни ведомства от 25 страни. Разделена на два тематични панела, конференцията представя най-актуалните въпроси и тенденции в областта на патентната система и защитата на търговската марка.

IMG_8262 IMG_8263
 
< Предишна   Следваща >

Е-УСЛУГИ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Тарифи
Бланки на Патентното ведомство
Съобщения
Най-често задавани въпроси
Представители по индустриална собственост
Представители по интелектуална собственост
Обяви за работа в Патентното ведомство
За малките и средните предприятия
Начало : Контакт с нас : Карта на сайта : Полезни Връзки : Въпроси : Банкова сметка