CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
„Годишна среща на представителите на публичния сектор на Обсерваторията за нарушения на права“ Print

На 21 и 22 февруари 2018 г. под егидата на българското Председателство на Съвета на ЕС Европейската обсерватория за нарушенията на правата на интелектуалната собственост провежда среща с представителите на публичния сектор на държавите членки на ЕС. Събитието е като продължение на конференцията „Интелектуалната собственост в образованието – тенденции и перспективи“, която се състоя на 20 февруари 2018 г. в София. Домакин на конференцията беше Патентно ведомство на Република България, в партньорство с Европейската обсерватория за нарушенията на правата на интелектуалната собственост.
На срещата на представителите на публичния сектор участниците се запознаха с годишния доклад за дейността на Обсерваторията за 2017 г., с най-значимите постижения през годината, с текущите и бъдещи инициативи и добрите практики на държавите членки на ЕС в тази област.
Директорът на Европейската обсерватория Пол Майер и председателят на Патентно ведомство д-р Петко Николов поздравиха участниците.  Д-р Николов посочи в приветствието си, че доверието в работата на публичния сектор трябва да се повиши с прилагането на добри практики, висококачествени услуги и иновативни подходи, но също и с борба срещу проявите на неуважение към закона. Представено бе изследване на СЕСИС и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие /ОИСР/ от 2016 г. относно търговията с фалшиви стоки, която представлява 5% от вноса на територията на ЕС от трети страни. Пол Майер пожела успех на срещата и благодари на българската държава и Българското Председателство на ЕС за любезното домакинство.

 

DSC05356___

 

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account