CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Интелектуалната собственост в образованието – необходимостта да създадем и възпитаме новаторския дух Print

Днес, 20 февруари 2018 г., в зала „Средец“ на хотел „Балкан“, в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, се провежда конференцията „Интелектуалната собственост в образованието – тенденции и перспективи“.

 Домакин на събитието е Патентно ведомство на Република България, в партньорство със Службата на ЕС за интелектуална собственост /СЕСИС/, чрез Европейската Обсерватория за нарушенията на правата на интелектуалната собственост /Обсерваторията/. Вицепремиерът по икономическата и демографската политика г-н Валери Симеонов, заместник –министърът на образованието проф. Иван Димов, директорът на Обсерваторията г-н Пол Майер и д-р Петко Николов, председател на Патентно ведомство, поздравиха участниците, като подчертаха важността на „откритото“ знание, на новаторските подходи в образованието за изграждането на ново поколение новатори и творци.

В речта си г-н Валери Симеонов сподели, че изключително важно е да създадем у подрастващите и младите правилно отношение спрямо обектите на интелектуалната собственост, за да знаят как да ги защитават като нематериални блага и да извличат печалба от тях.

Директорът на Обсерваторията г-н Пол Майер благодари на българското правителство за подкрепата и наблегна на факта, че в повечето страни по света интелектуалната собственост /ИС/ не се изучава, а отраслите, които използват продукти на ИС, генерират 42% от БВП и 28% от работните места. 87% от европейците са на мнение, че изобретателите трябва да получат справедливо възнаграждение за своя труд.

Подборът на лекторите е забележителен и в изключително широк обхват. Присъстват представители на СЕСИС, Националната агенция за образование на Швеция, на Испанското патентно ведомство, Залата на славата на изобретателите на САЩ, Националната организация на авторското право на Гърция, Модерна фондация на Полша, различни международни асоциации и агенции, Джуниър Ачийвмънт и др.  Съответно, темите и дискусиите ще обхванат най-новите тенденции в развитието на интелектуалната собственост в областта на образованието – нови модели и подходи в преподаването на ИС в училище и обучението по предприемачество в гимназиите.

DSC05259-500px DSC05359-500px

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account