КОНТАКТ С НАС
КАРТА НА САЙТАКАРТА НА САЙТА
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
БАНКОВА СМЕТКАБАНКОВА СМЕТКА
ТЪРСЕНЕ
 За нас
 Профил на купувача
 За индустриалната собственост
 Изобретения и полезни модели
 Промишлен дизайн
 Марки
 Географски означения
 Нови сортове растения и породи животни
 Топология на интегрални схеми
 Законодателство
 Бази данни
 Публикации
 Информационни услуги
 Патентна библиотека
 Българска мрежа за индустриална собственост
 Новини
 Актуално
 Проекти
 Антикорупция
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Интелектуалната собственост в образованието – необходимостта да създадем и възпитаме новаторския дух Печат

Днес, 20 февруари 2018 г., в зала „Средец“ на хотел „Балкан“, в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС, се провежда конференцията „Интелектуалната собственост в образованието – тенденции и перспективи“.

 Домакин на събитието е Патентно ведомство на Република България, в партньорство със Службата на ЕС за интелектуална собственост /СЕСИС/, чрез Европейската Обсерватория за нарушенията на правата на интелектуалната собственост /Обсерваторията/. Вицепремиерът по икономическата и демографската политика г-н Валери Симеонов, заместник –министърът на образованието проф. Иван Димов, директорът на Обсерваторията г-н Пол Майер и д-р Петко Николов, председател на Патентно ведомство, поздравиха участниците, като подчертаха важността на „откритото“ знание, на новаторските подходи в образованието за изграждането на ново поколение новатори и творци.

В речта си г-н Валери Симеонов сподели, че изключително важно е да създадем у подрастващите и младите правилно отношение спрямо обектите на интелектуалната собственост, за да знаят как да ги защитават като нематериални блага и да извличат печалба от тях.

Директорът на Обсерваторията г-н Пол Майер благодари на българското правителство за подкрепата и наблегна на факта, че в повечето страни по света интелектуалната собственост /ИС/ не се изучава, а отраслите, които използват продукти на ИС, генерират 42% от БВП и 28% от работните места. 87% от европейците са на мнение, че изобретателите трябва да получат справедливо възнаграждение за своя труд.

Подборът на лекторите е забележителен и в изключително широк обхват. Присъстват представители на СЕСИС, Националната агенция за образование на Швеция, на Испанското патентно ведомство, Залата на славата на изобретателите на САЩ, Националната организация на авторското право на Гърция, Модерна фондация на Полша, различни международни асоциации и агенции, Джуниър Ачийвмънт и др.  Съответно, темите и дискусиите ще обхванат най-новите тенденции в развитието на интелектуалната собственост в областта на образованието – нови модели и подходи в преподаването на ИС в училище и обучението по предприемачество в гимназиите.

DSC05259-500px DSC05359-500px

 
< Предишна   Следваща >

Е-УСЛУГИ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Тарифи
Бланки на Патентното ведомство
Съобщения
Най-често задавани въпроси
Представители по индустриална собственост
Представители по интелектуална собственост
Обяви за работа в Патентното ведомство
За малките и средните предприятия
Начало : Контакт с нас : Карта на сайта : Полезни Връзки : Въпроси : Банкова сметка