CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Български семинар в рамките на Конференцията по патентна информация Print
Патентно ведомство на Република България, със специалното участие на Европейското патентно ведомство /ЕПВ/, проведе на 8 ноември 2017 г. в Хотел „Балкан“  еднодневен семинар на тема „Електронни инструменти по обектите на индустриалната собственост“. Семинарът се състоя в рамките на Конференцията по патентна информация – EPOPIC 2017, организирана от ЕПВ в сътрудничество с българското Патентно ведомство в София от 7 до 9 ноември 2017г.
Българският форум бе открит от д-р Давид Сукалински – заместник-председател на Патентно ведомство и Рихард Фламър – Главен Директор по патентна информация и на Патентната академия към ЕПВ.
В речта си д-р Сукалински сподели, че иновативната култура се възпитава, а механизмите, които съдържа патентната система, предоставят възможност за защита на новото познание при неговия трансфер в технологични продукти. Това дава възможност вложените средства в научно-изследователска и развойна дейност да бъдат възстановени и да бъдат придобити конкурентни предимства.
Представени бяха също така новостите в предоставянето на електронните услуги за обектите на индустриалната собственост от двете ведомства, които са важни за европейските и българските потребители.
Д-р Офелия Цонкова, заместник-председател на Патентно ведомство, отбеляза края на семинара, като подчерта колко важна е необходимостта от предоставянето на качествени електронни услуги за бърз и своевременен обмен на данни в полза на потребителите.

DSC05099

DSC05092
 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account