КОНТАКТ С НАС
КАРТА НА САЙТАКАРТА НА САЙТА
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
БАНКОВА СМЕТКАБАНКОВА СМЕТКА
ТЪРСЕНЕ
 За нас
 Профил на купувача
 За индустриалната собственост
 Изобретения и полезни модели
 Промишлен дизайн
 Марки
 Географски означения
 Нови сортове растения и породи животни
 Топология на интегрални схеми
 Законодателство
 Бази данни
 Публикации
 Информационни услуги
 Патентна библиотека
 Българска мрежа за индустриална собственост
 Новини
 Актуално
 Проекти
 Антикорупция
Приключи Конференцията по патентна информация – най-големият форум за най-новото при патентите Печат

B55P4129Конференцията по патентна информация – EPOPIC 2017, организирана от Европейското патентно ведомство /ЕПВ/, в сътрудничество с Българското патентно ведомство, се състоя от 6 до 9 ноември 2017 г. в София Хотел Балкан. Събитието се провежда всяка година в различна страна – домакин от Европейския съюз, като този път изборът беше България.
 С приблизително 350 участника - представители на 45 държави от целия свят - конференцията е най-големият по своя замисъл форум по патентна информация, който се организира в Европа. Представители на патентни ведомства, компании и др. лица, работещи в областта на индустриалната собственост, присъстваха на лекционните презентации, като 37 делегации презентираха своята дейност в специално изградени за целта павилиони. Основно бяха представени различни софтуерни решения и работа с база данни, информационни портали за търсене на патентна информация от целия свят, начини за онлайн подаване на заявления за патенти и др. В продължение на 3 дни конференцията бе мястото, където можеше да се научи всичко за патентите.
Участниците бяха поздравени от г-н Раймунд Луц, вицепрезидент на Европейското патентно ведомство, заместник-министър Лъчезар Борисов – Министерство на икономиката и от председателя на Патентно ведомство д-р Петко Николов.
Със своя презентация в конференцията участва и проф. Димитър Карастоянов – вписан в Златната книга на българските изобретатели, отличен на церемонията „Изобретател на годината“ ден преди това.
Мащабът на конференцията бе забележителен и изборът на България - знаков. Някои от участниците посетиха за първи път България и имаха възможност да се докоснат до нейната култура.

B55P3950

 
< Предишна   Следваща >

Е-УСЛУГИ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Тарифи
Бланки на Патентното ведомство
Съобщения
Най-често задавани въпроси
Представители по индустриална собственост
Представители по интелектуална собственост
Обяви за работа в Патентното ведомство
За малките и средните предприятия
Начало : Контакт с нас : Карта на сайта : Полезни Връзки : Въпроси : Банкова сметка