CONTACTS
SITE MAPSITE MAP
USEFUL LINKSUSEFUL LINKS
BANK ACCOUNTBANK ACCOUNT
SEARCH
 About us
 Профил на купувача
 About Industrial Property
 Inventions and Utility Models
 Industrial Design
 Marks
 Geographical indications
 New Plant Varieties and Animal Breeds
 Topography of Integrated Circuits
 Legislation
 Databases
 Publications
 Information Services
 Patent Library
 Bulgarian Industrial Property Network
 News
 Updates
 Projects
 Anticorruption
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Приключи Конференцията по патентна информация – най-големият форум за най-новото при патентите Print

B55P4129Конференцията по патентна информация – EPOPIC 2017, организирана от Европейското патентно ведомство /ЕПВ/, в сътрудничество с Българското патентно ведомство, се състоя от 6 до 9 ноември 2017 г. в София Хотел Балкан. Събитието се провежда всяка година в различна страна – домакин от Европейския съюз, като този път изборът беше България.
 С приблизително 350 участника - представители на 45 държави от целия свят - конференцията е най-големият по своя замисъл форум по патентна информация, който се организира в Европа. Представители на патентни ведомства, компании и др. лица, работещи в областта на индустриалната собственост, присъстваха на лекционните презентации, като 37 делегации презентираха своята дейност в специално изградени за целта павилиони. Основно бяха представени различни софтуерни решения и работа с база данни, информационни портали за търсене на патентна информация от целия свят, начини за онлайн подаване на заявления за патенти и др. В продължение на 3 дни конференцията бе мястото, където можеше да се научи всичко за патентите.
Участниците бяха поздравени от г-н Раймунд Луц, вицепрезидент на Европейското патентно ведомство, заместник-министър Лъчезар Борисов – Министерство на икономиката и от председателя на Патентно ведомство д-р Петко Николов.
Със своя презентация в конференцията участва и проф. Димитър Карастоянов – вписан в Златната книга на българските изобретатели, отличен на церемонията „Изобретател на годината“ ден преди това.
Мащабът на конференцията бе забележителен и изборът на България - знаков. Някои от участниците посетиха за първи път България и имаха възможност да се докоснат до нейната култура.

B55P3950

 
< Prev   Next >

E-SERVICES

USEFUL INFORMATION
Tariffs
Official Forms of the Patent Office
Announcments
FAQ
Industrial Property Representatives
Intellectual Property Representatives
Jobs at the Patent Office
SMEs
Home : Contact Us : Site Map : Useful Links : FAQ : Bank Account