КОНТАКТ С НАС
КАРТА НА САЙТАКАРТА НА САЙТА
ПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИПОЛЕЗНИ ВРЪЗКИ
БАНКОВА СМЕТКАБАНКОВА СМЕТКА
ТЪРСЕНЕ
 За нас
 Профил на купувача
 За индустриалната собственост
 Изобретения и полезни модели
 Промишлен дизайн
 Марки
 Географски означения
 Нови сортове растения и породи животни
 Топология на интегрални схеми
 Законодателство
 Бази данни
 Публикации
 Информационни услуги
 Патентна библиотека
 Българска мрежа за индустриална собственост
 Новини
 Актуално
 Проекти
 Антикорупция
ПРОТОКОЛИ ЗА НЕПОЛУЧЕНА КОРЕСПОНДЕНЦИЯ
Приключи Конференцията по патентна информация – най-големият форум за най-новото при патентите Печат

B55P4129Конференцията по патентна информация – EPOPIC 2017, организирана от Европейското патентно ведомство /ЕПВ/, в сътрудничество с Българското патентно ведомство, се състоя от 6 до 9 ноември 2017 г. в София Хотел Балкан. Събитието се провежда всяка година в различна страна – домакин от Европейския съюз, като този път изборът беше България.
 С приблизително 350 участника - представители на 45 държави от целия свят - конференцията е най-големият по своя замисъл форум по патентна информация, който се организира в Европа. Представители на патентни ведомства, компании и др. лица, работещи в областта на индустриалната собственост, присъстваха на лекционните презентации, като 37 делегации презентираха своята дейност в специално изградени за целта павилиони. Основно бяха представени различни софтуерни решения и работа с база данни, информационни портали за търсене на патентна информация от целия свят, начини за онлайн подаване на заявления за патенти и др. В продължение на 3 дни конференцията бе мястото, където можеше да се научи всичко за патентите.
Участниците бяха поздравени от г-н Раймунд Луц, вицепрезидент на Европейското патентно ведомство, заместник-министър Лъчезар Борисов – Министерство на икономиката и от председателя на Патентно ведомство д-р Петко Николов.
Със своя презентация в конференцията участва и проф. Димитър Карастоянов – вписан в Златната книга на българските изобретатели, отличен на церемонията „Изобретател на годината“ ден преди това.
Мащабът на конференцията бе забележителен и изборът на България - знаков. Някои от участниците посетиха за първи път България и имаха възможност да се докоснат до нейната култура.

B55P3950

 
< Предишна   Следваща >

Е-УСЛУГИ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
Тарифи
Бланки на Патентното ведомство
Съобщения
Най-често задавани въпроси
Представители по индустриална собственост
Представители по интелектуална собственост
Обяви за работа в Патентното ведомство
За малките и средните предприятия
Начало : Контакт с нас : Карта на сайта : Полезни Връзки : Въпроси : Банкова сметка